Catalunya ha perdut prop de cent jutges des del 2015

Notícia apareguda a El Punt Avui 

Un informe del Consell de l’Advocacia Catalana i de la UAB alerta de la reducció de la plantilla judicial, mentre per primer cop des del 2009 s’incrementen els assumptes pendents de resoldre. 

Catalunya va registrar un 6% menys de jutges i magistrats l’any 2017 respecte del 2015, que equival a 51 professionals menys, fet que implica que els ciutadans catalans van ser atesos per menys jutges (10,8 per cada 100.000 habitants) que la mitjana espanyola (11,8), que també està ben lluny de la mitjana de la Unió Europea (21 jutges). És una de les xifres que van destacar ahir els autors del tercer informe sobre l’estat de l’administració de justícia l’any 2018, impulsat per l’Advocacia Catalana i la UAB a través de la càtedra Observatori Social i Econòmic de la Justícia.

Continuar llegint